Novice

RAVNANJE STARŠEV V PRIMERU OTROKOVE KARANTENE

 

Spoštovani starši,

na podlagi pogostih telefonskih klicev in vprašanj v zvezi s karantenami in plačilom vrtca, vas želimo natančneje seznaniti z naslednjimi informacijami:

 

1. Otroka v primeru, da je okužen ali je bil v tesnem stiku z okuženo osebo (v družini ali v vrtcu), ne smete pripeljati v vrtec. Otrok naj bo iz vrtca odsoten tudi za čas, ko sumite, da je okužen ali da je bil v tesnem stiku z okuženo osebo, in še čakate na rezultat testa PCR.

 

2. Do brezplačnega vrtca v času otrokove karantene ste upravičeni v naslednjih primerih:

  • če je bila pri otroku potrjena okužba s SARS-CoV-2 na testu PCR;
  • če je bil otrok v tesnem stiku z okuženo osebo v vrtcu (o tem vas iz vrtca obvestimo telefonsko in preko elektronske pošte);
  • če je bil otrok v tesnem stiku z okuženo osebo izven vrtca (družina in drugi stiki).

 

3. Podlaga za brezplačen vrtec je Izjava o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu, ki jo boste po izpolnjenem obrazcu na https://e-uprava.gov.si prejeli na svoj elekronski naslov. 

V primeru, da bo za vašega otroka potrebna karantena zaradi tesnega stika z okuženo osebo v vrtcu, bo o tem NIJZ obveščen z naše strani, vi pa boste s strani NIJZ-ja prejeli nadaljna navodila na vaš elektronski naslov.

Če pa bo vašemu otroku odrejena karantena zaradi tesnega stika z okuženo osebo v družini oziroma izven vrtca, pa boste morali v stik z NIJZ-jem stopiti sami. 

 

V obeh primerih prejeto Izjavo o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (ki je podlaga za brezplačen vrtec v času otrokove karantene) posredujte na elektronski naslov: polonca.sekuti@vrtecdravograd.si.

 

Hvala za razumevanje.

Uprava Vrtca Dravograd

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
Joshua vs Usyk Live Joshua vs Usyk Live Joshua vs Usyk Live Stream Joshua vs Usyk Live Stream Reddit Joshua vs Usyk Live Reddit Joshua vs Usyk Live Free Joshua vs Usyk Live Online