Novice

OBVESTILO O PONOVNEM ODPRTJU VRTCA

Pomembne informacije za starše pred ponovnim odprtjem vrtca

OBVESTILO O PONOVNEM ODPRTJU VRTCA

 

Spoštovani starši,

veseli nas, da lahko naš vrtec po več kot dveh mesecih z 18. majem ponovno odpre svoja vrata. Strokovni delavci se namreč že zelo veselijo, da bodo lahko ponovno opravljali svoje poslanstvo in vaše otroke znova popeljali v strokoven in aktiven sistem predšolske vzgoje. Vsi zaposleni v vrtcu se bomo potrudili, da bo prehod iz ljubečega domačega okolja v vrtec za vaše otroke kljub ukrepom kar se da mehek in prijazen.

Kot ste najverjetneje zasledili že v medijih, smo namreč v petek pozno popoldne ravnatelji vrtcev in šol prejeli okrožnico MIZŠ. V njej so zapisani ključni podatki in navodila, kako bo po odprtju vrtca potekalo življenje v njem. Slednje žal zaenkrat ne bo enako tistemu pred epidemijo, a verjamemo, da nam bo v upanju, da gre le za prehodno obdobje, s skupnimi močmi uspelo premostiti tudi to. Delo v vrtcu bomo namreč organizirali na način, kot ga v skladu z navodili predlaga NIJZ.

Bistveno sporočilo okrožnice je med drugim tudi IZJAVA, ki jo boste morali starši podpisati PRED prihodom otroka v vrtec. Prosimo vas, da podpisano izjavo za vašega otroka prinesite s seboj na prvi dan pričetka obiskovanja vrtca in jo oddate osebi pri vhodu v vrtec.

Menimo, da je prav, da ste starši seznanjeni z vsemi informacijami in postopki, ki jih bomo v vrtcu izvajali v tem času, zato vam tudi v pogled pošiljamo vsa gradiva. Prava in popolna informacija vam bo pomagala k takšni odločitvi, da boste tudi sami mirni in zadovoljni.

Sporočamo vam, da staršem, ki otroka NE bodo pripeljali v vrtec od 18. 5. 2020 do 31. 5. 2020, vrtca ni treba plačati in so plačila oproščeni v celoti.

Prijave za vključitev v vrtec bomo po navodilu MIZŠ zbirali tedensko. S podatki moramo namreč seznaniti pristojno ministrstvo, hkrati pa nam bodo služili predvsem za to, da bomo v tem obdobju lažje organizirali naše delo.

Zato vas torej vljudno prosimo, da potrebo po varstvu za vašega otroka (za teden od 18. 5. do 23. 5.) OBVEZNO sporočite na telefonsko številko (02 878 32 15) ali na elektronsko pošto Vrtca Dravograd (rac.vrtec-dravograd@guest.arnes.si). Prijave bomo zbirali od  ponedeljka, 11. 5., do srede, 13. 5., med 7. in 12. uro.

Za vaše razumevanje in sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

Sonja Krajnc, ravnateljica

Priloge:

 

 

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x