Novice

UKREPI, KI JIH MORATE STARŠI UPOŠTEVATI PO PONOVNEM ODPRTJU VRTCA (od 18. 5. dalje)

UKREPI, KI JIH MORATE STARŠI UPOŠTEVATI PO PONOVNEM ODPRTJU VRTCA (od 18. 5. dalje)

Pojav novega koronavirusa pomeni dodatno tveganje v življenju in potrebo po spremembi obnašanja ter prilagoditvah. V vrtcih je zaradi manjših sposobnosti majhnih otrok za razumevanje situacije in ustrezno obnašanje izvajanje nekaterih ukrepov oteženo ali onemogočeno. Ukrepe bomo izvajali v obsegu, kolikor je to možno in izvedljivo zaradi narave dela in sposobnosti dojemanja otrok.

Spoštovani starši,

s tem obvestilom vas seznanjamo, da ste po ponovnem odprtju vrtca za vašo varnost, varnost vaših otrok in zaposlenih Vrtca Dravograd dolžni upoštevati Priporočila NIJZ-ja in naslednje UKREPE, ki smo jih v skladu s priporočili oblikovali v Vrtcu Dravograd:

 

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽBE V VRTCU DRAVOGRAD V ČASU EPIDEMIJE

 

 1. Starši morate vzgojiteljici (vsi tisti, ki vrtec že obiskujete v tednu od 18. 5. do 22. 5.) ali vodstvu vrtca (tisti, ki boste vrtec v naslednjem tednu obiskovali prvič) vsak petek, najkasneje do 9. ure, sporočiti, ali boste otroka naslednji teden ponovno pripeljali v vrtec (slednje ne velja za prvi teden odprtja, od 18. 5. do 22. 5, ko ste svojega otroka že prijavili).
 2. Tedensko morate prinesti tudi novo izjavo (objavljena na spletni strani) in jo oddati strokovni delavki pri vhodu.
 3. Starši morate v vrtec vstopiti z masko (otrok maske ne potrebuje) in si pri prihodu ter  odhodu iz vrtca obvezno razkužiti roke. Za higieno rok vašega otroka bodo poskrbele strokovne delavke.
 4. Strokovna delavka pri vhodu vas bo usmerila, v kateri oddelek boste oddali vašega otroka. Ker se otroci v izogib okužb ne bodo združevali, boste otroka prevzeli v istem oddelku, kot ste ga oddali.
 5. Starši ste s svojimi otroki do drugih udeležencev v vrtcu dolžni vzdrževati razdaljo od 1,5 do 2 metrov.
 6. Izogibajte se prinašanju stvari od doma (hrana, igrače). Otroci lahko imajo nahrbtnike, v katerih naj imajo rezervna oblačila in plastične vrečke za umazana ali mokra oblačila, ki jih starši domov odnašajte vsakodnevno.
 7. V vrtcu se zadržujte čim manj časa, za pot do igralnice vašega otroka vedno izbirajte najkrajšo možno pot.
 8. Bolni otroci naj ostanejo doma.
 9. Otroka naj v vrtec pripelje izključno ena zdrava oseba.
 10.  Če imate vi ali vaš otrok znake okužbe ali ste bili vi ali vaš otrok v zadnjem času v stiku z osebo s sumom na COVID-19, morate ostati doma in vrtec ter ostale pristojne službe o tem nemudoma obvestiti.
 11.  Komunikacija s strokovnimi delavci naj poteka s čim manj osebnega stika (priporočamo uporabo telefona in elektronske pošte).

 

Hkrati vas obveščamo tudi, da bomo na podlagi okrožnice MIZŠ-ja in Priporočil NIJZ-ja, kjer priporočajo, da je v oddelku 1. starostnega obdobja največ 8 otrok, v oddelku 2. starostnega obdobja pa največ 10 otrok, morali tedensko oblikovati nove oddelke (ki bodo zagotovo drugačni od že obstoječih).

 

Sonja Krajnc, ravnateljica

 

 • Documents to download

Dokumenti za prenos

Name:
Email:
Subject:
Message:
x