Novice

NOVO: SPREMEMBE PRI ODREJANJU KARANTEN NA DOMU

NOVO: SPREMEMBE PRI ODREJANJU KARANTEN NA DOMU

 

Spoštovani starši,

želimo vas seznaniti s pomembnimi informacijami iz Odloka o spremembi in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visokotveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni Covid-19 (Ur. list, št. 8/22), ki je v veljavi od srede, 19. 1. 2022, dalje:

 

  • Otroka v primeru, da je okužen ne smete pripeljati v vrtec. Otrok naj bo iz vrtca odsoten tudi za čas, ko sumite, da je okužen ali da je bil v tesnem stiku z okuženo osebo, in še čakate na rezultat testa PCR. Rezultate testa čimprej sporočite vzgojiteljici.

 

  • Otroci ob posamezni potrjeni okužbi s SARS-CoV-2 v oddelku ne gredo v karanteno na domu. To velja le za karanteno na domu, ki je posledica visokorizičnega stika v vrtcu. V tem primeru Nacionalni inštitut za javno zdravje za otroke priporoča samotestiranje na domu, v obdobju 7 dni od zadnjega stika. V primeru pojava okužb v oddelku boste starši o tem obveščeni po elektronski pošti.

 

  • V primeru, da bo v oddelku potrjena okužba pri ≥ 30 % otrocih znotraj 14 dni, se v karanteno na domu napoti celoten oddelek. V tem primeru boste obveščeni telefonsko in po elektronski pošti.

 

  • Če ima otrok visokorizični kontakt izven vrtca, je napoten v karanteno na domu, skladno s splošnimi postopki (https://www.nijz.si/karantena).

 

Do brezplačnega vrtca ste upravičeni v naslednjih primerih:

  • če je bila pri otroku potrjena okužba s SARS-CoV-2 na testu PCR,
  • če je bila za otroka odrejena karantena.

 

Podlaga za brezplačen vrtec je Izjava o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu, ki jo boste po izpolnjenem obrazcu na https://e-uprava.gov.si prejeli na svoj elekronski naslov. 

 

V primeru, da bo za vašega otroka potrebna karantena zaradi tesnega stika z okuženo osebo v vrtcu, bo o tem NIJZ obveščen z naše strani, vi pa boste s strani NIJZ-ja prejeli nadaljna navodila na vaš elektronski naslov.

 

Če pa bo vašemu otroku odrejena karantena zaradi tesnega stika z okuženo osebo v družini oziroma izven vrtca, pa boste morali v stik z NIJZ-jem stopiti sami.  

 

V obeh primerih prejeto Izjavo o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (ki je podlaga za brezplačen vrtec v času otrokove karantene) posredujte na elektronski naslov: polonca.sekuti@vrtecdravograd.si.

 

Vodstvo Vrtca Dravograd

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta