Novice

VPIS V VRTEC ZA ŠOLSKO LETO 2022/2023

VPIS V VRTEC ZA ŠOLSKO LETO 2022/2023

 

VPIS PREDŠOLSKIH OTROK 

VRTEC DRAVOGRAD

ZA ŠOLSKO LETO 2022/2023

 

 

VPIS OTROK V VRTEC ZA NOVO ŠOLSKO LETO 2022/2023 bo potekal OD PONEDELJKA, 28. 2. 2022, DO VKLJUČNO PETKA, 11. 3. 2022, od 6. do 15. ure.

 

Otroke lahko vpišete v katerokoli enoto ali oddelek Vrtca Dravograd, in sicer v enoto Dravograd, enoto Robindvor, enoto Šentjanž, oddelek Trbonje, oddelek Libeliče, oddelek Črneče ali v oddelek Ojstrica.

V enotah in oddelkih razpisujemo dnevni program za otroke, stare najmanj 11 mesecev, do vstopa v šolo, ki traja od 6 do 9 ur, z izjemo oddelka Ojstrica, kjer je razpisan poldnevni program.

Pogoj za vključitev otroka v vrtec je, da otrok do 1. septembra dopolni starost najmanj 11 mesecev in da starši ne uveljavljate več pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela ter da bo imel otrok pred vstopom v vrtec (tj. najkasneje do 1. septembra) opravljeno obvezno cepljenje za OMR (ošpice, mumps in rdečke), ki je določeno s 3. členom Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o nalezljivih boleznih.

 

KJE LAHKO PRAZNO VLOGO PREVZAMETE?

V izogib osebnim kontaktom bo letos vpis potekal na daljavo, in sicer lahko starši vlogo za vpis s prilogami prevzamete v enoti Šentjanž – vrtec Kronica, v zato pripravljeni skrinjici, dostopna pa je tudi na spletni strani vrtca: www.vrtec-dravograd.si (dodana spodaj kot priloga k tej novici ali pod zavihkom Starši/Dokumenti, vloge/Obrazci - vloge).

Vljudno vas prosimo, da si pred oddajo vloge za vpis otroka v vrtec uredite tudi vso potrebno dokumentacijo, ki jo boste morali obvezno predložiti vsi (potrdilo o stalnem prebivališču) ter morebitna ostala potrdila, s katerimi boste nekateri dokazovali podatke iz posameznih kriterijev (mnenje Centra za socialno delo o ogroženosti otroka zaradi socialnega položaja družine, individualni načrt pomoči družini oziroma zapisnik multidisciplinarnega tima, dokazilo o enostarševski družini, dokazilo o statusu študenta oz. dijaka, dokazilo o statusu kmeta, dokazilo o statusu invalida).

 

KAM LAHKO IZPOLNJENO VLOGO ODDATE?

Popolnoma izpolnjeno vlogo za vpis, vključno z vsemi potrdili, lahko nato oddate v za to pripravljeno skrinjico v enoti Šentjanž – vrtec Kronica ali jo pošljete po pošti na naslov: Šentjanž pri Dravogradu 70, 2373 Šentjanž pri Dravogradu. Vlog, poslanih po elektronski pošti, ne bomo sprejemali.

Prejete vloge za vpis bomo v času rednega vpisa ažurno pregledovali, nato pa vas v najkrajšem možnem času kontaktirali preko telefona, zato da boste lahko prepričani, da je bila vaša vloga oddana pravočasno ter da je bila v celoti izpolnjena. Bodite pozorni, da boste na vlogo za vpis zapisali pravilno telefonsko številko. Če vas slučajno v roku 14 dni ne bomo poklicali, nas prosim kontaktirajte vi, da bomo preverili, ali je vaša oddana vloga že v naši evidenci.

 

Pozivamo vas, da vpišete otroka v vrtec pravočasno, tj. v času rednega vpisa,

od 28. 2. 2022 do 11. 3. 2022.

 

V primeru, da bo v vrtec vpisanih več otrok, kot je prostih mest, bo o sprejemu odločala Komisija za sprejem otrok v Vrtec Dravograd. Več informacij o vpisu lahko dobite pri svetovalni delavki na telefonski številki: 02 82 81 215 (Janja Kerbler, svetovalna delavka).

 

Starši otrok, ki že obiskujejo vrtec, bodo prejeli vlogo za vpis s prilogami pri vzgojiteljici, kamor jo tudi vrnejo.

 

                                                                       VLJUDNO VABLJENI!

  • Documents to download

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta