Novice

Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP)

Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP)

 

OPROŠČENOST PLAČILA VRTCA ZA PRIZADETE V POPLAVAH OZIROMA ZEMELJSKIH PLAZOVIH

Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 – ZIUOPZP (Uradni list RS, št. 95/23) v 35. členu določa, da so starši ne glede na 32. člen ZVrt ter 24. in 31. člen ZUPJS ter ne glede na veljavno odločbo o znižanem plačilu vrtca, ki jim je izdana odločba o izredni denarni socialni pomoči iz razlogov iz prvega odstavka 38. člena tega zakona, oproščeni plačila za vrtec. Ukrep iz tega člena se uporablja od 4. avgusta 2023 do 31. decembra 2023.

 

 

     Za uveljavitev oproščenega plačila vrtca morate starši:

  • najkasneje do 31. 12. 2023 na Centru za socialno delo zaprositi za Odločbo o izredni denarni socialni pomoči zaradi škode, ki vam je nastala zaradi poplav oziroma zemeljskih plazov na podlagi 38. člena Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 – ZIUOPZP in jo čimprej predložiti v tajništvo vrtca.
  • če ste s Centra za socialno delo že prejeli Odločbo o izredni socialni pomoči, ki jo je CSD izdal v mesecu avgustu, bodite pozorni, da je iz zapisa v izreku ali obrazložitvi razvidno, da gre za upravičenost do izredne denarne socialne pomoči za sanacijo po poplavah oziroma zemeljskih plazovih v avgustu 2023.

Po oddaji odločbe v tajništvu vam bomo izstavili poračun že plačane oskrbnine od 4. avgusta naprej in knjižili kot dobroimetje do porabe teh sredstev.

 

POMEMBNO: Subvencije pred prejemom Odločbe o izredni denarni socialni pomoči ne moremo urediti, ker za to nimamo pravne podlage.

 

Povezava: Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 – ZIUOPZP (Uradni list RS, št. 95/23)

 


Hvala za razumevanje.

Nataša Gabor, ravnateljica

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta